Razlike između webshop paketa

Razlike između webshop paketa

Ukoliko razmišljate o otpočinjanju online poslovanja i postavci svog prvog webshopa ili pak želite novo, modernije i funkcionalnije rešenje webshopa, na pravom ste mestu. Često pri izboru webshop paketa ili generalno pri potrazi za bitnim informacijama u vezi istog dolazi do raznih nedoumica i nejasnoća. Dalje u tekstu ćemo otkloniti sve nejasnoće vezane za izbor pravog i kvalitetnog webshop rešenja za svaki biznis. 

Webshop paketi i osnovne razlike

Uopšteno, webshop paketi mogu se razlikovati u sledećim aspektima:

  1. Funkcionalnosti: webshop paketi mogu imati različite karakteristike i mogućnosti. Neki osnovni paketi mogu nuditi osnovne funkcionalnosti kao što su postavljanje proizvoda, korpe za kupovinu i procesiranje narudžbenica. Napredniji webshop paketi mogu obuhvatati dodatne karakteristike poput integracije sa sistemima plaćanja, ERP sistemom upravljanjem zalihama, marketinškim alatima, analitikom i slično.
  2. Agilnost i dizajn: različiti webshop paketi mogu nuditi različite nivoe prilagođavanja i dizajna. Napredniji paketi često omogućuju prilagođavanje sveukupnog izgleda e-prodavnice, prilagođavanje rasporeda stranica, primenu prodajnih strategija i slično. 
  3. Integracija: webshop paketi se mogu razlikovati i po integraciji s drugim platformama i alatima kao što su marketing alati, analitika poput Google Analytics-a itd. A veoma je važno ispratiti podržava li odabrani paket integraciju sa postojećim sistemima koje već koristite, poput upravljanja zalihama ili CRM sistema.
  4. Razmena podataka: postoje različite mogućnosti za razmenu podataka sa drugim platformama. To može uključivati automatsko sinhronizovanje inventara i narudžbenica s drugim sistemima ili mogućnost izvoza podataka u različite formate kao što su CSV ili XML.
  5. Cena: razlikuje se u zavisnosti od nivoa funkcionalnosti, broja proizvoda, prometa ili drugih faktora, kao i od prodavca usluga. Važno je proveriti cene i uslove pretplate za različite pakete kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i proračunu. U ovom slučaju nemojte zanemariti dodatne troškove i korisničku podršku.

TopBusiness Start shop paket

TopBusiness Start shop paket predstavlja osnovni paket, a na njega se u skladu sa potrebama klijenta nadograđuju ostali web shop paketi. Start shop nudi multiplatformski dizajn koji radi na svim operativnim sistemima i koji je responsive odnosno prilagođen različitim veličinama ekrana. Prilagodljivost različitim veličinama ekrana je jedan od imperativa današnjeg online poslovanja, shodno da se najveći obim kupovine obavlja preko mobilnih telefona, ali i ostalih uređaja o čemu možete pročitati ovde.

Osnovni dizajn webshopa kod ovog paketa kao i kod svih ostalih se može prilagoditi vašim potrebama, a isti sadrži sve potrebne reklamne elemente i tehnička podešavanja u vidu registracije .rs domena, SSL sertifikata, integracije mail servisa i slično. Ovaj paket obuhvata sve što je potrebno za maloprodaju pa i modul za administraciju webshopa. Administracija podrazumeva import artikala sa tri fotografije, definisanje kategorija, cenovnik akcija, opis artikala i deklaracije. Pored toga, start shop paket ima definisane i različite filtere kako po brendovima, kategorijama, ceni i drugo. 

Veoma bitan aspekt poslovanja jesu potencijalni i postojeći kupci, kojima se lako može upravljati kroz ovaj webshop paket. Pored kontakt forme na sajtu, lako se može upravljati i registrovanim kupcima. A za one koji su već napravili porudžbenicu, pregled i upravljanje porudžbenicama je intuitivno i jednostavno. 

Kako bi webshop bio vidljiv na pretraživačima poput Googla, svaki webshop paket u okviru TopBusiness paketa obuhvata SEO optimizaciju webshopa. Šta ovo tačno znači i obuhvata, pročitajte ovde.

Ono što posebno treba naglasiti jeste da ovaj webshop paket obuhvata maksimalan broj do 500 artikala na webshopu. Ukoliko vaš biznis već sada broji veći broj, potrebno je da razmislite o našem naprednijem paketu o kojem će nadalje biti više reči. 

Još jedna bitna stvar koju možda druge kompanije u svojim paketima ne obuhvataju jeste backup podataka sa webshopa na dnevnom nivou. Backup podataka obezbeđuje zaštitu od gubitka podataka, omogućava kontinuitet poslovanja i arhivitanje i čuvanje istorije podataka.

TopBusiness Business shop paket

Business shop paket obuhvata sve gore navedene karakteristike i funkcinalnosti Start shop paketa, ali obuhvata i dodatne pogodnosti. 

Pre svega, Business shop paket pruža mogućnost za manipulaciju do 5000 artikala. Ovu količinu artikala obično poseduju malo razvijeniji shopovi koji rade duži niz godina. Pored većeg obima artikala, u ovom paketu postoji mogućnost korišćenja i do pet fotografija po artiklu, video zapisa za artikle, dodavanja priloga uz artikle i ocene i komentare korisnika sajta. Prikaz sličnih artikala je takođe moguć, što dodatno može doprineti korisničkom iskustvu i povećati prodaju. 

Business shop paket takođe obuhvata i višejezičnost webshopa, te ovakav paket podržava i internacionalno online poslovanje. Kako bi se sve lako ispratilo i sa strane vlasnika online prodavnice, ovaj paket obuhvata i više nivoa administracije i mogućnost integracije sa TopBusiness ERP softverskim rešenjem. Ukoliko se pitate kada je pravo vreme za dobar ERP, pogledajte nekoliko informacija ovde.

TopBusiness Profi shop paket

webshop paket

TopBusiness Profi shop paket jeste najširi paket koji obuhvata funkcionalnosti koje mogu zadovoljiti sve moderne zahteve online poslovanja velikih biznisa. Profi shop je namenjen B2B i B2C korisnicima sa mnogo korisnih funkcinalnosti za ove oblike poslovanja.

Pored gore navedenih funkcionalnosti iz prethodnih paketa, Profi shop daje mogućnost manipulacije sa beskonačnim brojem artikala, sa mogućnošću upload-a i do osam fotografija po artiklu ili video zapisa, uz opise, tagove, sniženja i različite prikaze. Ovakav online shop podrazumeva i integraciju kartičnog plaćanja, sa dodatnim delovima shopa poput blog sekcije i galerije slika. Sa tehničke strane, Profi shop je dodatno unapređen tako da podržava maksimalan razvoj na polju rangiranja i optimizacije webshopa. A što je najbitnije, pored svih funkcinalnosti, poput Business paketa, i Profi shop omogućava integraciju sa TopBusiness ERP sistemom. 

Bez obzira da li krećete od početka ili već imate razvijen biznis, TopBusiness webshop ti vam nudi sigurnost u online poslovanju uz maksimalnu podršku za sve funkcinalnosti koje se nude. U paketu sa savremenim TopBusiness poslovnim softverom, uz objedinjenu korisničku podršku za oba sistema, dobićete zaista jedinstveno rešenje za vođenje vašeg poslovanja i prodaje.

Pogledajte detaljno sve funkcinalnosti koje svaki paket nudi na našem sajtu ovde, a za sva prilagođavanja dizajna i dodatne funkcinalnosti budite slobodni da nas kontaktirate.

Najnovije

Izbor novog poslovnog softvera
Poslovni softver

Vodič za izbor novog poslovnog softvera

Zamena postojećeg poslovnog softvera ne mora biti bauk. Prelazak sa starog na novo poslovno rešenje zaista može biti jednostavno i čak cenovno pristupačnije nego što